+38-093-283-60-82
ГоловнаОплата та доставкаСервісний центрБлогГарантіяКонтакти
RU UA

Чи потрібно нам кип'ятіння води?

0 відгуків.

Сторінку створено 08.07.22

Кипячение воды практически не помогаетНавіть здавна люди знали, що прокип'ятивши воду, можна зробити її знезараженою. Але ж тоді металевий посуд був розкішшю, а таких зручностей як газові плити, кип'ятильники, електрочайники та ін. І все ж люди кип'ятили воду, знаючи що це позитивно позначиться на її якості. Так в чому ж люди могли кип'ятити воду? Як то не дивно - в дерев'яному посуді. Дивно, чи не так?

Секрет тут полягає в низькій теплопровідності дерев'яного посуду. Люди розігрівали на вогні каміння і кидали в посудину з водою. Завдяки дереву тепло практично нікуди не йшло, тому вода досить швидко закипала. Але ми повернемося в наш час, коли для того щоб закип'ятити воду, досить натиснути кнопку на чайнику. А чи врятує це від бактерій і вірусів? Якість води централізованого водопостачання поки тільки погіршується і, найчастіше така вода просто напросто небезпечна для організму людини. Для профілактики, багато хто користується простим кип'ятінням води. Давайте ж розберемо, що нам дає це саме кип'ятіння і чи стає вода після цього процесу безпечною? Може ми виявимо що всі ці фільтри для води зовсім і не потрібні, а убезпечити воду можна просто кип'ятінням?

Звернемо увагу на те якими бувають харчові отруєння, які можуть відбуватися при бактеріальних токсикозах, отруєнні хімікатами, різної органікою та ін наприклад токсико-інфекції трапляються в результаті отруєння кишковою паличкою, сальмонелою та ін сальмонели гинуть при температурі 75°З через 15 хвилин, а процес кип'ятіння вбиває їх практично моментально. Bac cereus виявляється витримує температуру понад 100 градусів протягом 10-20 хвилин. Бактеріальний токсикоз-мікроби викликають ботулізм і стафілококи. І ось як раз суперечки ботулізму при температурі дорівнює 100 градусів спокійнісінько живуть протягом 260 хвилин.Стафілококи здатні витримати в окропі до 3-х годин.

Отруєння іншими мікроорганізмами, як правило, викликано водоростями. Самі водорості нешкідливі, але вони є своєрідним каталізатором для більш ніж 60-і хімікатів. Звичайно в цьому випадку кип'ятіння завдасть тільки шкоди і залишається проводити очищення води від забруднень фільтрами для води. Найпоширеніший вид отруєння-хімічними речовинами. В основному це пестициди, нітрати, важкі метали, радіоактивні елементи і багато іншого. І в цьому випадку кип'ятіння води буде марним. Шляхом нескладних умовиводів стає ясно, що кип'ятіння дозволяє лише незначно поліпшити якість води, тому що основні забруднення при кип'ятінні нікуди не подінуться. ДО РЕЧІ, кип'ятіння води, насиченої хлором призводить до утворення канцерогенів.

Коментарі/відгуки

Поки що немає коментарів