Очищення води в Одесі в домашніх умовах!
0 відгуків.Сторінку створено 09.07.22
У сучасному світі існує безліч способів очищення води вдома, в домашніх умовах. З них і «бабусині» методи, з використанням кремнію, шунгіту та багатьох інших мінеральних каменів і більш сучасні та досконалі варіанти, що полягають у використанні спеціалізованих систем фільтрації води, починаючи від звичайного фільтра-глечика, закінчуючи складними багаторівневими механізмами, які дозволяють досягти ідеально чистої питної, корисної води.
Способи очищення води можна розділити на два способи:
1) очищення за допомогою фільтрів;
2) очищення без використання фільтрів.
Очищення води з використанням системи фільтрації
На сьогоднішній день випускається маса фільтрів та систем очищення водопровідної та води із свердловин, серед яких і так звані фільтри-глечики та проточні фільтри. І ті й ті фактично мають однакову будову та принцип фільтрації. Проточні системи - це вугільні фільтри, але з автономні як глеки, а вбудовані у систему водопроводу. Головною відмінністю від фільтрів глеків є збільшений ресурс використання змінних модулів і наявність окремого спеціального крана для очищеної води. Такі фільтри вимагають установки, але операція настільки проста, що впоратися з нею зможе будь-який чоловік, оскільки практично всі відомі виробники докладають докладну інструкцію для проведення монтажних робіт. Фільтри проточного типу трохи дорожчі за фільтри глечиків. Принципової різниці в спектрі забруднень, проточних фільтрів і фільтрів-глечиків - немає ніякої.
Очищення води без використання спеціальних фільтрів
Даний варіант очищення води зараз найпопулярніший серед українців. Він є найбільш доступним, тому що для цього не потрібні додаткові пристрої. Вам знадобиться звичайнісінький кухонний посуд!
Найпопулярнішими способами очищення є:
1) кип'ятіння;
2) відстоювання;
3) виморожування.
Кип'ятіння
Ще з дитинства нас привчали пити винятково кип'ячену воду. Тільки після такої обробки вода була придатна для пиття, на думку наших батьків, бабусь і дідусів.
Кип'ятіння - знищує небезпечні віруси, різноманітні хвороботворні мікроорганізми та бактерії, видаляє хлор та його з'єднання, як аміак, радон та ін. По суті вона стає «мертвою», адже відбувається знищення не лише шкідливих речовин та домішок, але також відбувається швидке випаровування кисню. Тривале кип'ятіння «вбиває» патогенну сферу, але також робить із води абсолютно непотрібну рідину для людського організму! До того ж, при кип'ятінні значна частина води просто випаровується, тим самим збільшуючи концентрацію жорстких солей в остиглій "умертвій" рідині, які відкладаються на стінках чайників і каструль у вигляді того самого накипу і вапна, а потім благополучно потрапляють в організм при наступному вживання води із чайника. Солі жорсткості, накопичуються в організмі, посилюють здоров'я і призводять до різних захворювань, від рядових болів у суглобах, закінчуючи камінням у нирках і навіть цирозу печінки, інфарктом та іншими плачевними наслідками для здоров'я. Крім того, багато вірусів зовсім не гинуть при кип'ятінні, а виживають навіть при понад високих температурах. Але це, на жаль, ще не все, вченими доведено факт утворення у воді, під час її кип'ятіння, "хлороформу" (похідного хлору), хлороформ надає патогенний вплив на живий організм і сприяє утворенню ракових клітин!
Відстоювання
Цей процес підходить для часткового видалення хлору із проточної води.
Для цього воду наливають у велику ємність і залишають у ній на кілька годин, але краще мінімум на добу. Якщо не турбувати ємність і не перемішувати воду, видалення хлору буде приблизно з 1/3 глибини від поверхні ємності. Ефекту можна буде досягти лише у разі суворого дотримання методики. Цей спосіб видаляє незначну частину хлору, але жодним чином не видаляє віруси та бактерії, а тому в будь-якому випадку доведеться кип'ятити воду.
Виморожування
Спосіб використовується для більш ефективного очищення водопровідної води завдяки кристалізації. Виморожування набагато ефективніше, перших двох способів, але щоб в результаті цього способу, отримати дійсно чисту воду, доведеться дотримуватися рекомендацій і вищезазначених методик. Це не звичайне заморожування, як вважають багато хто. Виморожування полягає в наступному: під час замерзання рідини в самому холодному місці кристалізується основне в-во, а в самому холодному місці, твердне все, що було до цього розчинено в основному в-ві.
Найголовніше в цьому способі - постаратися забезпечити якомога повільніше заморожування води. Коли вода повністю замерзне, здасться, що за своєю структурою вона абсолютно однакова, але насправді вода в її центральній частині досконала не придатна для пиття - її необхідно видалити. Для цього слід замерзлу воду акуратно вийняти, для здійснення задуманого необхідно підставити лід під струмінь теплої води. Після деякого часу в центрі утворюється отвір. Цей шматок льоду Вам нагадає "пончик". Коли серцевина розтане, лід можна покласти назад у ємність та дочекатися повного розморожування – вода готова до вживання! Структура такої води краща за водопровідну, але на жаль не настільки як цього хотілося б.
Коментарі/відгуки
Поки що немає коментарів