Пити воду з-під крана чи не пити, ось у чому головне питання?
0 відгуків.Сторінку створено 09.07.22
Пити воду з-під крана чи не пити, ось у чому головне питання?
Вода – це найпоширеніша, але досі повністю не вивчена речовина. Вода життєво необхідна, щоб поповнити баланс води в організмі (людина повинна на добу випитувати близько 3-х л води), мінеральні води допомагають при захворюваннях кишечника, нирок та печінки, а обливання холодною водою загартовує організм і допомагає нам впоратися з хворобами серцево. -судинної системи та заспокоїти нерви. Жива вода серед природи, ще приборкана людиною, викликає захоплення, бажання доторкнутися і вгамувати спрагу. Мертва вода - це вода з наших з вами кранів, яка викликає лише жалість. Адже, якщо вода іржава та каламутна, то будь-хто скаже, що краще її відфільтрувати. А якщо вода прозора та чиста на вигляд? Чи буде це гарантією, що в ній немає шкідливих мікроорганізмів та домішок? На жаль, але ні.
Якщо ви вживаєте воду з-під крана, то просто повинні знати, що в ній присутні хлорорганічні сполуки, до яких після процесу знезараження води хлором, досягає значення в 300. Причому що ця кількість не залежить від початкового рівня забруднення, ці 300 речовин виникають у воді через хлорування. Миттєвих наслідків від вживання такої води, звичайно ж не буде, але надалі може серйозно позначитися на здоров'ї. Адже справа в тому, що при поєднанні цих речовин із хлором утворюються тригалометани. Це похідні метану, вони мають яскраво виражений канцерогенний ефект, які сприяють появі ракових клітин.Під час кип'ятіння хлорованої води у ній утворюється сильна отрута – діоксин. Зменшити вміст тригалометанів у воді можна, знизивши кількість використовуваного хлору і замінивши його іншими дезінфікуючими речовинами, наприклад: застосовуючи активоване гранултроване вугілля для видалення утворюються органічних сполук. І, звичайно, потрібен більш деталізований, ніж сьогодні контроль якості питної води.
Вода. Шкода та користь.
Уявимо ми отримали стерильну воду. У такій воді немає шкідливих речовин та мікроорганізмів у принципі. Чи така вода є корисною для нашого з Вами вживання? Звичайно, ні. Адже разом із водою, наш організм, має отримувати повний комплекс мінеральних речовин, без яких людина може зіткнутися з цілим рядом неприємностей. У питній воді повинні бути не тільки фтор і йод, а й магній, кальцій, залізо та уявіть собі, навіть ртуть. Але це ще не все. Мінералізація води є неоднозначним параметром. Дослідження, які проводилися останніми роками, довели поганий вплив на організм питної води з мінералізацією понад 1500 мг/л та нижче 30-50 мг/л. Така вода майже не вгамовує спрагу та погіршує роботу шлунка, порушує водно-сольовий баланс в організмі людини. Ще нещодавно на підвищену мінералізацію води тобто. жорсткість – звертали увагу лише через вплив води на придатність для прання та миття волосся та на утворення накипу під час кип'ятіння води. Тепер завдяки науковим даним ясно, що очищення води необхідне, адже жорсткість питної води має велике значення для підтримки здоров'я організму людини.Наприклад, підвищений вміст кальцію та магнію у воді сприяє розвитку атеросклерозу, сечокам'яної хвороби, спричиняє порушення обмінних процесів. З іншого боку, смертність від серцево-судинних захворювань на 25-30% вище серед людей, які вживають для пиття м'яку воду, що містить менше 75 мг кальцію і магія в літрі води.
Коментарі/відгуки
Поки що немає коментарів