Пом'якшувач води - як боротися з солями жорсткості
0 відгуків.Сторінку створено 08.07.22
Жорсткість - це присутність у воді гідрокарбонатів (нерозчинних соедіненій солі кальцію і марганцю з основою вугільної кислоти, або, попросту, - продуктом розчинення у воді вуглекислого газу).Розрізняють тимчасову (карбонатну), утворену гідрокарбонатами (кислими солями вугільної кислоти. Гідрокарбонати розкладаються при нагріванні з утворенням вуглекислого газу, води і карбонатів) іпостояну (некарбонатну), підвищену відвідуваність інших солей. Постійна лютість води обумовлена присутністю у воді сульфатів, хлоридних кальцію і магнії.Для того, щоб чисельніше виражалося лютість води вказувала концентрацію в ній катіонів кальцію і магнію.
Рекомендована одиниця СІ для вимірювання Унас в странедля вимірювання жорсткості частіше використовується нормальна концентрація іонів кальцію і магнію, виражена в міліграм-еквівалентах на літр (мг-екв/л). один мг-екв / л відповідає вмісту в літрі води 20,04 міліграм Ca2+ або 12,16 міліграм Mg2+ .
І дається це повалення, которо поки ще работосположеніе, але вже подвираженное Воздвиження солей лютості, исполнимание своєї функції значуще мужність. Всього лишай 1,5 мілімітрового шарового накипу призводить до зменшення теплопровідності радіаторного опалення на 15%. Жорстка вода вимагає на 15-20% більше електроенергії для її нагрівання. М'яка вода викличе витрати на менше діючих засобів . Прання в м'якій воді набагато довше збереже структуру тканини. Ми будемо в м'якій воді викачувати досконалі інші. М'яка вода не сушить шкіру і волосся.
Діючі санітарні норми лютості води (загальна жорстокість не Болье 7мгеквт/л) приносили непристойно десяті назад і ставали по ненешним часам і для ниешней техніки занадто м'яким. Вапняні відкладення виводяться з ладу те,на чому вони звужуються."Метод заснований на ізольованій іонообмінній смолі. метод пом'якшення води при контактах з водним поглинаючим негативним іоном (кальцієм і магнієм). Натомість, залежно від іонної форми, віддаючи Іона натрію або водню. Тактичні методи називають натрій-катіонування і Н-катіонування. В цьому випадку лютість води знижується при одноразовому натрії-катіонізується до 0,05-0,1 мг — екв/л, при дворазовому-до 0,01 мг-екв/л.
Метод іонного обміну хороший тим, що він не потребує зовнішньої енергії і маловитратною. Пом'якшення води методом іонного обміну, через деякий час іонообмінна смола насущна йонами кальцію і магнію, іскрина вся натрієва запас. Замінити смолу ввічливо. Тому її піддають багатоократичну регенерацію в рідкому тривалому терміні служби. Процес регенерації-промивання розчином кухонної солі. Смола-навпаки-відведення води Йоні кальцію і магнію (котори зроблені в каналізацію) і забирає з розсолу Йоні натрію. Процес пом'якшення і регенерація взаємно обернена.
Важливе питання - коли виробляти регенерацію? Передові системи пом'якшення (пом'якшувачі води) з розширеним комп'ютерним управлінням самі приймають рішення. Комп'ютер збирає дані про фактичне споживання води по днях і запам'ятовує їх. Потім він щодня, щогодини, щохвилини враховує:
обсяг вже пройшла через смолу води,
що залишився на даний момент ресурс смоли, і
передбачуваний витрата води в найближчі години-виходячи з раніше зібраних даних.
На підставі цього процесор пом'якшувача приймає рішення-проводити регенерацію негайно, сьогодні вночі або відкласти на більш пізній термін, коли ємність смоли для пом'якшення буде вичерпана.
Для управління такими пом'якшувачами від вас вимагається ввести одну єдину величину - показник жорсткості води. І періодично поповнювати бак з кухонною сіллю - у міру її витрати. Все інше буде відбуватися без вашої участі."
Коментарі/відгуки
Поки що немає коментарів