Води для напоїв.
0 відгуків.Сторінку створено 08.07.22
Вода – важливий компонент у житті людини. Без неї не буде існування на землі. Коли ми заварюємо чай, каву та інші напої, ми не замислюємося про якість використовуваної для цього води, про її склад, властивості. Але це не так. Щоб напій вийшов смачним та корисним, вода – це перше, про що необхідно подбати. Вода для заварювання чаю
Заварювати чай
Вважається, що найкращий чай – листовий. Ми приходимо до магазину, вибираємо якісну заварку та йдемо додому пити улюблений напій. Але навряд чи ви думаєте, як правильно вибрати воду для заварювання дійсно правильного чаю. Якість листа — головний критерій, але рідина, в якій він перебуватиме, не менш важлива. Розберемося!
Вода, яка не підійде для заварювання чаю:
- Мінеральна вода, з болотистій місцевості та сільських колодязів. З топленого снігу та льоду виходить найм'якша вода, але вона не придатна для напою.
- Вода з вмістом мінеральних солей кальцію та магнію.
Для заварки підійде:
- Чиста, свіжа та без сторонніх запахів: іржі, хлору, затхлості. Водопровідна придатна, але тільки після багатогодинного відстоювання та кип'ятіння, так як вона надмірно «присмачена» хлором.
- Ключова або джерельна - найбільш підходяща вода для чаю. Вона м'яка, в ній розчинено дуже мало мінеральних сполук. У 17 столітті китайці продавали на ринку спеціальну воду для чаю. Правильному заварюванню вони надавали великого значення.
Заварювати каву
Кава – напій сучасності. Навряд чи ми представимо ділову людину без склянки цього напою у руці у розпал трудового дня. Щоб скоротити час, ми просто приходимо до кафе та беремо каву там чи замовляємо по телефону. Але коли ви вдома, подбайте про смак напою. Що для цього знадобиться? Кухоль, зерна гарної кави та правильна вода. Майже 95% напою це саме вона, тому не слід прибирати її на другий план. Почнемо!
Головними критеріями є: чистота, свіжість, м'якість, відсутність запахів та домішок, збагачення киснем.
Характеристики для «правильної» води:
- Повна відсутність хлору.
- Оптимальна мінералізація складає 150 мг/л. Показник вище 250 мг/л – тверда вода.
- Лужність не повинна перевищувати 40 мг/л. Цей показник впливає на ступінь заварювання кави та її смак.
- Високий рівень ph робить смак кави плоскою, йде багатогранність. Низький ‒ робить воду гіркою. Тому оптимальним варіантом вважається ph = 7.
Смачні напої-це маленькі радості. Так робіть їх правильно!
Коментарі/відгуки
Поки що немає коментарів